Kuchyňské nože

2 položek celkem
Nůž - Walnussholz
od 194 Kč

Nůž - Walnussholz s čepelí z nerezové ocele a rukojeti ze dřeva, kuchyňský nůž / na zeleninu / na maso / na loupání ovoce a zeleniny.

10-055318
Magnetická lišta STEUBER Walnussholz, délka 43 cm
567 Kč

Magnetická lišta pro nože z kolekce Walnussholz, ořechové dřevo.

10-055355

Více informací ke kuchyňským nožům

Kvalitní nože jsou požadavkem snad každého kuchaře a nesmí chybět v žádné kuchyni. V naší nabídce naleznete nože na maso, ovoce a zeleninuna pečivo i univerzální nože s čepelí z nerezové oceli a rukojetí z plastu nebo dřeva. Doporučujeme zakoupit krájecí prkénko, abyste zamezili poškození povrchu kuchyňské linky nebo talíře.

Jak vybrat kuchyňský nůž?

Výběr kuchyňského nože záleží čistě na vašich preferencích. Ujasněte si, zda chcete levný nůž, který vám poslouží jen chvíli nebo zda jste ochotni zaplatit větší částku a pořídit si kuchařský nůž, který vám vydrží věčnost.

Druhy nožů: 

  • univerzální nůž - Univerzální nůž je výbornou volbou pro ty, kteří chtějí své nože používat na všechny suroviny. Stačí si vybrat vhodnou velikost.
  • nůž na zeleninu - Nůž na zeleninu je specifický malou čepelí a a širší rukojetí.
  • nůž na maso - Nůž na maso vyniká svou velikostí. Dlouhá a široká čepel usnadní krájení velkých surovin.
  • nůž na pečivo - Pečivový nůž je ideální pro krájení potravin, které jsou na povrchu tvrdé a vevnitř měkké. Zoubky zamezují drolivosti pečiva.

Materiály čepele:

  • nerezová ocel - Výhodou nerezové oceli je odolnost a snadné broušení.
  • keramika - Keramický nůž nelikviduje vzácné vitamíny při krájení zeleniny a ovoce.

noze

Jak naostřit kuchyňský nůž?

Pro perfektní naostření vašich nožů doporučujeme vyhledat profesionála. Pokud si ale chcete nože naostřit sami, jděte do toho. Nikdy na nůž při broušení netlačte, nechte jej pouze lehce přejíždět po povrchu. Při vynaložení velké síly by se mohlo ostří poškodit. Perfektně ostrý nůž dokáže jednoduše proříznout papír. Zde jsou nástroje, s kterými lze snadno naostřit nože:

  • brousek - S brouskami lze snadno naostřit váš nůž díky drážce, která automaticky vede nůž do správné polohy. Brousek stačí přejet několikrát za sebou. Je to nejjednodušší způsob broušení nožů.
  • ocílka - Ocílka vám pomůže nabrousit nože rychle a efektivně, chce to ale cvik. Přejíždějte po ocílce plochou stranou nože tak, aby se ostří dotýkalo ocílky. Z každé strany přejeďte nožem alespoň 15x.
  • brusný kámen - Brusný kámen položte do vody na několik minut, aby se nasákl. Brusný kámen má hrubou a jemnou stranu. První použijte hrubou stranu a následně tu jemnou pro dokonalou ostrost nože. Přejíždějte po kameni vždy v 15° úhlu (můžete použít pomůcku na broušení nožů). Nožem přejíždějte nejprve několikrát od sebe pro nabroušení jedné strany, následně několikrát k sobě pro nabroušení druhé strany.
Jsme tu pro vás

Nože, které máme skladem, vám dodáme v krátkém termínu a s naší dopravou. Můžete si je také vyzvednout v našem centrálním skladu. Pokud nebudete s nakoupenými noži spokojeni, nezoufejte. Můžete je bezplatně vrátit do 30 dnů po zakoupení.

Vše jste si přečetli, ale stále si s něčím nevíte rady nebo potřebujete pomoc s výběrem? Zavolejte nám, napište na e-mail, facebook nebo využijte chat v pravém rohu. Rádi vás uvidíme také na naší prodejně, kde jsme vám k dispozici od pondělí do soboty.

Doprava při nákupu nad X XXX Kč ZDARMA!